Wodociąg Mircze, ul. Kryłowska
19.10.2021
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,1 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
734 |
≤ 2500 |
Mętność |
NTU |
0,10 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Ogólna liczba mikroorganizmów w temperaturze 22C+/-2C, 68+/-4h |
jtk/l ml |
nie wykryto |
Bez nieprawidłowych zmian |
Liczba enterokoków kałowych |
Jtk / 100 ml |
0 |
0 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
09.04.2020
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,1 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
734 |
≤ 2500 |
Mętność |
NTU |
0,12 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Ogólna liczba mikroorganizmów w temperaturze 22C+/-2C, 68+/-4h |
jtk/l ml |
7 |
Bez nieprawidłowych zmian |
Liczba enterokoków kałowych |
Jtk / 100 ml |
0 |
0 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
19.03.2019
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,3 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
737 |
≤ 2500 |
Mętność |
NTU |
< 0,14 |
1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Ogólna liczba mikroorganizmów w temperaturze 22C+/-2C, 68+/-4h |
jtk/l ml |
5 |
Bez nieprawidłowych zmian |
Liczba enterokoków kałowych |
Jtk / 100 ml |
0 |
0 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
30.04.2018
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,1 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
715 |
≤ 2500 |
Mętność |
NTU |
< 0,18 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Ogólna liczba mikroorganizmów w temperaturze 22C+/-2C, 68+/-4h |
jtk/l ml |
9 |
Bez nieprawidłowych zmian |
Liczba enterokoków kałowych |
Jtk / 100 ml |
0 |
0 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
28.09.2017
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,1 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
753 |
≤ 2500 |
Żelazo (Fe) |
µg/l |
< 60,0 |
≤ 200 |
Mętność |
NTU |
< 0,10 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Amonowy jon (NH4 ) |
mg/l |
< 0,05 |
≤ 0,50 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
07.04.2017 r.
Próba |
jednostka |
wyniki badań |
Dopuszczalne wartości |
|
|
|
|
pH |
- |
7,4 |
6,5 - 9,5 |
Mętność |
NTU |
< 0,10 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
-4 |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
-4 |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
-4 |
Amonowy jon (NH4 ) |
mg/l |
< 0,05 |
≤ 0,50 |
Liczba enterokoków kałowych |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Chlor wolny |
mg/l |
< 0,05 |
≤ 0,3 |
Przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
645 |
≤ 2500 |
Chrom (Cr) |
µg/l |
< 4,0 |
≤ 50 |
Ołów (Pb) |
µg/l |
< 1,0 |
≤ 10 |
Kadm (Cd) |
µg/l |
< 0,30 |
≤ 5 |
Miedź (Cu) |
mg/l |
< 0,0024 |
≤ 2,0 |
Rtęć (Hg) |
µg/l |
< 0,050 |
≤ 1 |
Sód (Na) |
mg/l |
50,3 |
≤ 200 |
Glin (Aluminium) |
µg/l |
< 10,0 |
≤ 200 |
Mangan (Mn) |
µg/l |
< 4,0 |
≤ 50 |
Żelazo (Fe) |
µg/l |
< 60,0 |
≤ 200 |
Nikiel (Ni) |
µg/l |
< 5,0 |
≤ 20 |
Arsen (As) |
µg/l |
< 1,0 |
≤ 10 |
Selen (Se) |
µg/l |
< 2,0 |
≤ 10 |
Antymon (Sb) |
µg/l |
< 1,0 |
≤ 5 |
Bor (B) |
mg/l |
0,13 |
≤ 1,0 |
Ogólny węgiel organiczny (OWO) |
mg/l |
< 1,2 |
bez nieprawidłowych zmian |
Siarczany (SO4 |
mg/l |
6,01 |
≤ 250 |
Chlorki (Cl-) |
mg/l |
4,85 |
≤ 250 |
Fluorki (F-) |
mg/l |
0,53 |
≤ 1,5 |
Utlenialność z KMnO4 (Indeks nadmanganianowy) |
mg/l |
< 0,83 |
≤ 5 |
Bromiany |
µg/l |
< 5,0 |
≤ 10 |
Azotany (NO3 ) |
mg/l |
< 4,50 |
≤ 50 |
Azotyny (NO2 ) |
mg/l |
< 0,03 |
≤ 0,50 |
Cyjanki |
µg/l |
<15 |
≤ 50 |
Benzo(a)piren |
µg/l |
< 0,006 |
≤ 0,010 |
Suma wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) |
µg/l |
< 0,024 |
< 0,10 |
Akryloamid |
µg/l |
< 0,075 |
≤ 0,10 |
Epichlorohydryna |
µg/l |
< 0,060 |
≤ 0,10 |
Benzen |
µg/l |
< 0,50 |
≤ 1,0 |
1,2-Dichloroetan |
µg/l |
< 0,90 |
≤ 3,0 |
Suma trichloroetenu i tetrachloroetenu |
µg/l |
< 2,00 |
≤ 10 |
Suma trihalometanów (THM) |
µg/l |
< 16 |
≤ 100 |
4,4'-DDD (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
4,4'-DDE (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
4,4'-DDT (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
alfa-HCH (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
beta-HCH (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
gamma-HCH (Lindan) (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
delta-HCH (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Aldryna (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,030 |
Dieldryna (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,030 |
Endryna (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Aldehyd endryny (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Izodryna (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Heptachlor (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,030 |
Epoksyd heptachloru (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,030 |
Endosulfan alfa (I) (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Endosulfan beta (II) (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Siarczan endosulfanu (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Metoksychlor (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Pentachlorobenzen (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Heksachlorobenzen (Pestycyd) |
µg/l |
< 0,020 |
≤ 0,10 |
Suma pestycydów |
µg/l |
< 0,040 |
≤ 0,50 |
Liczba mikroorganizmów w 22±2°C po 72h |
jtk/1ml |
12 |
bez nieprawidłowych zmian |
Liczba Clostridium perfringens łącznie ze sporami |
jtk/100ml |
0 |
0 |